Damn Fresh Battle 

Inschrijven verplicht, klik hier!

Datum: Zondag 5 november 2023

Locatie: Gymzaal de Capelacker in Heiloo (De Capelacker 1, 1852 GX Heiloo)

Categorie: 1 vs 1 breaking battle, iedereen die les krijgt van Falko is welkom!

Tijdschema:

9:30 – 10:00 aanmelden
10:00 – 11:00 preselection
11:00 – 11:30 pauze
11:30 – 13:30 battles
13:30 – 14:00 jam
14:00 ophalen

Entree: Deelname € 8,- p.p.   |   Het is helaas niet mogelijk voor toeschouwers om te komen kijken bij deze battle. 

Dj: Daniel Swart

Host: Falko de Graaf     

Motivatie:

Wij organiseren een unieke battle waarbij iedereen, ongeacht zijn leeftijd en niveau, minimaal 10 keer mag dansen!
Voor de meeste battles geldt dat je 1 keer iets mag laten zien aan de jury en dat wanneer je niet goed genoeg bent voor de top 16 de dag voor jou voorbij is. Hierdoor krijgen de minder ervaren dansers ook niet de kans om die ervaring op te doen omdat ze maar 1 keer mogen dansen.
Je komt bij deze battle alleen maar tegen over dansers van jouw eigen niveau te staan. Ook krijg jij aan het eind van de battle positieve feedback van een van de juryleden zodat jij met een gemotiveerd gevoel naar huis gaat! Het beloofd een super leuke dag te worden die je niet mag missen! Mocht je precies willen weten hoe deze battle in zijn werking gaat lees dan het concept hieronder.

Het concept:

– Preselection

Bij binnenkomst krijgt iedere deelnemer op volgorde van binnenkomst een nummer op hun bovenbeen geplakt die zij nodig hebben voor de preselection. In de preselection worden alle deelnemers gelijk verdeeld over 4 cyphers waarin ze 1 run mogen zetten. In iedere cypher bevinden zich twee juryleden die alle dansers in hun cypher een beoordeling geven. In de cypher mogen alle deelnemers in een vaste volgorde na elkaar 1 run laten zien. Wanneer iedereen in alle cyphers 1 keer is geweest schuiven alle deelnemers door naar de volgende cypher waarin ze weer 1 run mogen laten zien aan twee andere juryleden. We schuiven net zo lang door totdat iedereen 4 runs heeft laten zien aan 8 verschillende juryleden.
Na de preselection worden alle beoordelingen van de jury in de computer gezet en worden de deelnemers op basis van hun score op volgorde gesorteerd.

– Battles

Voor de battles worden alle deelnemers in een poule geplaatst van 7 of 8 deelnemers die tijdens de preselection een vergelijkbare score hebben gehaald. Dat houdt in dat er veel verschillende poules worden gemaakt met deelnemers van vergelijkbaar niveau. Iedere poule kent een begeleider die tevens ook het jurylid is. Hij heeft een battle schema en een score formulier en hij zorgt ervoor dat iedere danser binnen zijn poule 1 keer tegen over elkaar komt te staan voor een battle. Elke battle moeten de dansers de jury overtuigen door 1 run te laten zien. Elke battle worden er 4 punten uitgedeeld aan degenen die op dat moment hebben gedanst. Je verdient 3 punten voor een gewonnen battle, 2 punten voor gelijkspel en 1 punt voor een verloren battle. Wanneer iedereen binnen een poule tegen elkaar heeft gestreden, worden de punten die je hebt verzameld bij elkaar opgeteld en wordt de uitslag besproken met de deelnemers in die poule. Iedereen krijgt hierbij opbouwende feedback van het jurylid die hen heeft gezien en begeleid. 

Inschrijven verplicht, klik hier!

Crew training
Is breakdance helemaal jouw ding en wil je meer dan 1 keer in de week trainen? Dan ben je van harte welkom om bij de Damn Fresh Crew te komen trainen. We trainen iedere maandag van 17:00 tot 18:30 uur in de gymzaal de Capel Acker in Heiloo. Je bent altijd welkom voor een gratis proefles! Heb je meer vragen over de training stuur dan gerust een e-mail naar: falko_degraaf@live.nl
Ik hoop jou binnenkort te zien!