Datum: Zaterdag 25 mei 2024
Locatie: Sporthal de Bloemen, 1902 GT Castricum
Categorie: 1 vs 1 breaking battle
Leeftijd: t/m 16 jaar
Dj: Daniel Swart
Host: Falko de Graaf


Scoor nu je ticket voor de Damn Fresh Battle 2024!

Filters Sort results
Reset Apply
Naam
Prijs
Aantal
Voeg toe aan winkelwagen
 5,00
Max:
Min: 1
Step: 1
 12,50
Max:
Min: 1
Step: 1

Door het aanschaffen van een “deelnemer” ticket word je automatisch ingeschreven voor de battle. Om de inschrijving compleet te maken dien je bij het afrekenen de namen van de deelnemer(s) op te geven.
Wil je liever niet online betalen? Geen probleem! Je kunt ook ter plaatse betalen aan de deur. Houd er rekening mee dat er per ticket een toeslag van € 2,50 geldt voor betalingen aan de deur.


Tijdschema

10:00 - 10:30inschrijven
10:30 - 11:00warm-up
11:00 - 13:00pre-selection
13:00 - 14:00pauze
14:00 - 16:00battles

Motivatie
Wij organiseren een unieke battle waarbij iedereen t/m 16 jaar, ongeacht niveau, minimaal 10 keer mag dansen!
Voor de meeste battles geldt dat je 1 keer iets mag laten zien aan de jury en dat wanneer je niet goed genoeg bent voor de top 16 de dag voor jou voorbij is. Hierdoor krijgen de minder ervaren dansers ook niet de kans om die ervaring op te doen omdat ze maar 1 keer mogen dansen.

Je komt bij onze battle alleen maar tegenover dansers van jouw eigen niveau te staan. Ook krijg jij aan het eind van de battle positieve feedback van een van de juryleden zodat jij met een gemotiveerd gevoel naar huis gaat. Het belooft een superleuke dag te worden die je niet mag missen!

Als je wilt weten hoe onze battle werkt, nodigen we je uit om het concept hieronder te lezen. Daarnaast vind je hieronder ook de aftermovie van de Damn Fresh Battle uit 2019, die een impressie geeft van hoe het er toen aan toeging.

Het concept
– Preselection
Bij binnenkomst krijgt iedere deelnemer op volgorde van binnenkomst een nummer op hun bovenbeen geplakt die zij nodig hebben voor de preselection. In de preselection worden alle deelnemers gelijk verdeeld over 4 cyphers waarin ze 1 run mogen zetten. In iedere cypher bevinden zich twee juryleden die alle dansers in hun cypher een beoordeling geven. In de cypher mogen alle deelnemers in een vaste volgorde na elkaar 1 run laten zien. Wanneer iedereen in alle cyphers 1 keer is geweest schuiven alle deelnemers door naar de volgende cypher waarin ze weer 1 run mogen laten zien aan twee andere juryleden. We schuiven net zo lang door totdat iedereen 4 runs heeft laten zien aan 8 verschillende juryleden.

Na de preselection worden alle beoordelingen van de jury in de computer gezet en worden de deelnemers op basis van hun score op volgorde gesorteerd.

– Battles
Voor de battles worden alle deelnemers in een poule geplaatst van 7 of 8 deelnemers die tijdens de preselection een vergelijkbare score hebben gehaald. Dat houdt in dat er veel verschillende poules worden gemaakt met deelnemers van vergelijkbaar niveau. Iedere poule kent een begeleider die tevens ook het jurylid is. Hij heeft een battle schema en een score formulier en hij zorgt ervoor dat iedere danser binnen zijn poule 1 keer tegen over elkaar komt te staan voor een battle. Elke battle moeten de dansers de jury overtuigen door 1 run te laten zien. Elke battle worden er 4 punten verdeeld aan degenen die op dat moment hebben gedanst. Je verdient 3 punten voor een gewonnen battle, 2 punten voor gelijkspel en 1 punt voor een verloren battle. Wanneer iedereen binnen een poule tegen elkaar heeft gestreden, worden de punten die je hebt verzameld bij elkaar opgeteld en wordt de uitslag besproken met de deelnemers in die poule. Iedereen krijgt hierbij opbouwende feedback van het jurylid die hen heeft gezien en begeleid.